https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1660734640/us/bnzjvgd8msxtehu99a3q.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1660734884/us/farqjqk9zpfdzmywxdbh.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif

Kunskapscentrum Markaryd

Upptäck möjligheterna hos Kunskapscentrum Markaryd

Kunskapscentrum Markaryd


Kunskapscentrum Markaryd

Dags att välja till gymnasiet? Då är det inte bara en utbildning du ska välja. Du ska också välja en skola där du får möjlighet att utvecklas. En som ger dig bästa chansen till fortsatta studier eller arbete.

Personligt bemötande ger trygghet

På vår skola blir du sedd för den du är och du kan få den hjälp du behöver. 98% av eleverna känner sig trygga på KCM enligt senaste mätningen (2015).

Här på KCM anpassar vi din utbildning efter dina mål, dina behov och dina förutsättningar. Som elev behöver man ibland extra hjälp, inte bara för att klara godkänt (E), men kanske också för att nå ett högre betyg. På KCM arbetar vi för att hjälpa alla.

Bästa utbildningarna

Vi ser hela tiden till att våra utbildningar innehåller det eleven behöver, men också det framtiden och verkligheten kräver. Vi diskuterar och utvecklar ständigt våra utbildningar tillsammans med näringsliv och verksamheter.

KCM har fler lärare i förhållande till antalet elever än de flesta andra skolorna i landet. Det betyder mindre klasser med mer tid till varje elev. Mer tid – mer hjälp – bättre resultat. Andelen lärare med pedagogisk högskoleexamen är också högre än de flesta skolorna.

Bästa resultat

Vi har ständigt bland de bästa resultaten inom de viktiga områdena ”Andel elever som fullföljt gymnasie­utbildningen inom 3 år” samt ”Andel elever som uppnått grundläggande behörighet till universitet och högskola inom 3 år”.

På KCM har du de bästa möjligheterna att nå dina mål. Det enda som krävs är ditt engagemang – så hjälper vi dig med resten.

Film

Utbildningar hos Kunskapscentrum Markaryd

Bygg, anläggning & fastighet

Ekonomiprogrammet (EK)

El- och energiprogrammet (EE)

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

VVS- och fastighetsprogrammet (VF)

Jonathan Turesson, Barn- och fritidsprogrammet

”Jag valde KCM för att det skulle bli en nystart för mig. Mycket praktik var en av anledningarna till att jag valde BF.”
Läs hela intervjun

Ebba Axelsson, Naturvetenskapsprogrammet

”Jag tycker stämningen på KCM är väldigt lugn och fridfull. Alla respekterar varandra och är hjälpsamma. Lärarna lyssnar på eleverna och anpassar undervisningen till vad som passar eleverna bäst, vilket gör att jag ser fram emot att gå till skolan och få lära mig nya saker.”
Läs hela intervjun

Isac Lundberg, El- och energiprogrammet

”Jag sökte till KCM för att jag hört att det är en väldigt bra skola. Det bästa med att gå på KCM är att man får ha de ämnen som man är intresserad av. Jag rekommenderar er att välja EE här på KCM eftersom det är bra lärare och trevliga elever.”
Läs hela intervjun

Utbildare

Kunskapscentrum Markaryd

Telefon

0433-72208
Gå vidare till Kunskapscentrum Markaryd

Besöksadress

Järnvägsgatan 28, 28537 Markaryd

E-post

kcm@markaryd.se

Karta