Garanterad plats genom folkhögskola?

Hej Syo!
Jag skulle vilja utbilda mig till dietist eller någonting inom hälsa och träning alternativt socionom / social pedagog. Men då mitt snittbetyg är ca 14-15 och intagningarna för dessa ligger mellan 19-20 kommer jag inte in. Har sökt socionom under 2 terminer och senast sökte jag dietist och sjukgymnast men kom inte in.
Nu undrar jag om man får en garanterad plats på tex frikvot om man går en högskoleförberedande utbildning på en folkhögskola exempelvis? Eller finns det några andra sätt att ta mig in på högskolan då man inte kan läsa upp betyg på komvux längre?
Jag skulle jätte gärna bli dietist eller socialpedagog/socionom, hörde att det fanns en skola som heter Tollare folkhögskola, har dem garantiplatser på högskolan efter dess utbildningar och isf vilka program är det som har det? MVH Amanda Hansen

Anonym, 2011-09-01

Svar:

Hej Amanda!
Det finns fortfarande chans att läsa upp betyg på komvux, det enda som har ändrats är att man hamnar i en annan urvalsgrupp än tidigare. Idag så fungerar det så att alla högskoleutbildningar tar in mest personer från den grupp som inte har kompletterat sitt betyg från Komvux men det finns alltid en chans att komma in även om du har kompletterat dina betyg.

Det bästa är att kontakta en studievägledare på den skolan du är intresserad av så kan de hjälpa dig direkt med alla frågor om behörighet och högskoleförberedande utbildning.

Hoppas allt går bra med dina framtida studier!
Mvh

Malin, 2011-09-06

Skriv ett svar: