https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Kunskapscentrum Markaryd
Kunskapscentrum Markaryd

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Markaryd

 • Längd

  3 år

 • Lärosäte

  Kunskapscentrum Markaryd

 • Sista ansökningsdatum

  15 februari

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Yrkesprogram

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

 • Kategorier:

  Barn- och fritidsprogrammet (BF)

 • Kontakt

  Tel: 0433-722 08 / 722 09
  Mail: kcm@markaryd.seKunskapscentrum Markaryd

Kunskapscentrum Markaryd

Dags att välja till gymnasiet? Då är det inte bara en utbildning du ska välja. Du ska också välja en skola där du får möjlighet att utvecklas. En som ger dig bästa chansen till fortsatta studier eller... Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet - pedagogiskt arbete


En utbildning som sätter människan i centrum och utvecklar ledarskap och kommunikation. Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram med grundläggande behörighet till högskolan.

Programinformation

För dig som gärna engagerar dig för andra människor är Barn- och fritidsprogrammet det rätta. Här förbereder du dig för arbete med människor i olika åldrar och inom flera olika yrkesområden. Tillsammans med dina kamrater får du hålla i många roliga aktiviteter för barn och ungdomar. Du lär dig förstå hur varje människa påverkas utifrån hans/hennes sociala och fysiska behov. Vi lever i ett samhälle där alla skall ha samma möjligheter oavsett kön, hudfärg eller funktionshinder. Under utbildningen kommer du att hamna i situationer där det är viktigt att du kan ta ställning och visar att alla har samma värde. Stor vikt läggs på träning av ledarskap och organisation.

APL- arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen varvas teori med totalt 15 veckors praktik (APL), inom verksamheter som t ex skola, förskola, fritidshem, handikappomsorg, och idrottsverksamhet.

”Jag valde BF för att det är ett bra program och ett bra utgångsläge om man vill jobba med människor. KCM är en bra och lugn skola med lärare som vill elevernas bästa, vilket leder till en bra utbildning för oss elever.”
Matilda Väkeväinen, student

Fältstudier

I årskurs tre tillbringar du en händelserik vecka i fjällen (Åre) där du får lära dig skidåkning både på längden och utför, samt åka snowboard. Andra häftiga upplevelser som att sova i snöbivack, bada i isvak (frivilligt förstås), åka hundspann samt köra snöskoter har våra elever fått vara med om.

Inriktning

Pedagogiskt arbete

Du lär dig om barn och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter. Inriktningen ger förutom grundläggande behörighet till högskolan, behörighet att arbeta som barnskötare eller elevassistent direkt efter avslutad utbildning.