https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Kunskapscentrum Markaryd
Kunskapscentrum Markaryd

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 0433-722 08 / 722 09
    Mail: kcm@markaryd.seKunskapscentrum Markaryd

Kunskapscentrum Markaryd

Dags att välja till gymnasiet? Då är det inte bara en utbildning du ska välja. Du ska också välja en skola där du får möjlighet att utvecklas. En som ger dig bästa chansen till fortsatta studier eller... Läs mer

Ekonomiprogrammet


På Ekonomiprogrammet kan du kombinera teoretiska och praktiska studier. Du kan arbeta som gymnasieekonom direkt efter avslutad utbildning. Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning.

Programinformation

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som riktar sig till dig som vill lära dig mer om samhället utifrån ett ekonomiskt och juridiskt perspektiv. På programmet får du studera ett brett urval av ämnen och kurser, alltifrån juridik och företagsekonomi till språk och psykologi. Kopplingen till yrkeslivet är viktig för programmet och som elev har du möjlighet att genomföra praktik och studiebesök på arbetsplatser med ekonomi- eller juridikinriktning. Vi bjuder även in föreläsare och yrkesverksamma från dessa branscher till skolan.

Under ett läsår har du möjlighet att starta och driva ett UF-företag. Utifrån din egen affärsidé får du ta ansvar för inköp, marknadsföring och försäljning av en vara eller tjänst.

Vår ambition är att du, efter tre roliga, lärorika och utvecklande år på Ekonomiprogrammet, känner dig väl rustad för högskole- och universitetsstudier.

Internationell profil

Under din tid på Ekonomiprogrammet får du åka på olika studieresor, som har koppling till de kurser du läser. I årskurs 3 gör vi en längre studieresa till en europeisk storstad där juridik- eller ekonomiverksamheter har starkt fäste, till exempel Bryssel. På Ekonomiprogrammet kan du även läsa Engelska 7 där du har möjlighet att ta en Cambridgeexamen, vilken ger dig ökade möjligheter till framtida internationella studier.

”På KCM är stämningen familjär och klasserna små. Lärarna är kunniga och hjälpsamma och de lyssnar in elevernas behov. Jag valde Ekonomiprogrammet för att få värdefulla kunskaper inför framtiden.”
Emma Bringsén, student

Inriktningar

Ekonomi

Ekonomiinriktningen ger dig fördjupade kunskaper inom företagsekonomi, matematik och entreprenörskap. Du lär dig bokföring och att göra bokslut, övar retoriska färdigheter och tränar på att driva företag, både i teorin och i verkligheten.

Juridik

Här läser du kurser som rätten och samhället och affärsjuridik, vilka ger dig fördjupade kunskaper om rättsväsendets betydelse och funktion i ett demokratiskt samhälle. Du diskuterar aktuella samhällsfrågor som mänskliga rättigheter, jämställdhet och yttrandefrihet.