https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Kunskapscentrum Markaryd
Kunskapscentrum Markaryd

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 0433-722 08 / 722 09
    Mail: kcm@markaryd.seKunskapscentrum Markaryd

Kunskapscentrum Markaryd

Dags att välja till gymnasiet? Då är det inte bara en utbildning du ska välja. Du ska också välja en skola där du får möjlighet att utvecklas. En som ger dig bästa chansen till fortsatta studier eller... Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet


En allsidig utbildning med bred behörighet för dig som är intresserad av vetenskap och matematik. Naturvetenskapsprogrammet är en högskoleförberedande utbildning.

Naturvetenskapsprogrammet NA för dig i Kronoberg, Ljungby, Hässleholm och Markaryd.

Programinformation

Naturvetenskap handlar om sambanden i naturen: Biologi, kemi och fysik. Om du väljer Naturvetenskapsprogrammet får du studera människan, djuren, växterna, miljön, jorden och världsrymden; ja i stort sett allt vi känner till om livet vi lever. I utbildningen lär du dig tänka kritiskt och logiskt med hjälp av matematiska modeller, laborationer och fältstudier. På KCM har du dessutom möjlighet att ta en Cambridgeexamen genom att läsa Engelska 7.

”Natur är det bästa programmet för mig för att det ger en bred utbildning och samtidigt så gör lärarna att man vill komma till skolan varje dag och lära sig nytt.”
Mohamed Al-Sultani, student

Fältstudier

Dina tre år på KCM kommer bl a att innehålla biologiska fältstudier, fysiska och kemiska experiment samt matematiska beräkningar, och du kommer även att lära dig hur du på bästa sätt får fram resultat och hur du ska presentera dessa, som en bra träning inför universitet och högskola. På KCM gör alla NA-elever många exkursioner utanför skolan. Vi har bl a de senaste åren besökt Öland, Bohuslän, Österlen, Jönköping och Madrid.

Praktik

På KCM har alla elever på NA två veckors praktik. En vecka i åk 2 och en vecka i åk 3. Praktiken kan förläggas på ett företag eller vid en högskola/universitet där man följer en särskild utbildning av intresse.

Inriktningar

Naturvetenskap

Du läser fördjupade kurser i biologi, fysik, kemi och matematik. Den inriktning som ger den bredaste behörigheten till fortsatta studier.

Naturvetenskap och samhälle

Du läser inte bara naturvetenskap utan också samhällskunskap och geografi.