https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Lilla Akademien
Lilla Akademien

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 08-54 54 18 30
  Mail: info@lillaakademien.seLilla Akademien

Lilla Akademien

Lilla Akademien är en specialiserad och omsorgsfullt utformad musikskola, där en gedigen musikutbildning av hög kvalitet integreras med akademisk utbildning.Läs mer

Pre-Collegeutbildning i musik

 

PRE-COLLEGE är en högskoleförberedande utbildning för dig som vill satsa på en professionell framtid inom musik. Utbildningen riktar sig till dig som är instrumentalist, sångare eller siktar på att bli tonsättare eller dirigent.

Du får fördjupa dig inom klassisk musik, folkmusik eller jazz och du utvecklar din konstnärlighet och musikalitet genom att arbeta med musik ur olika perspektiv, inom olika stilar och genrer. På Pre-College kan du studera under ett eller två år. Varje år antas 20 studerande till grundåret och 10 studerande till fördjupningsåret.

Lilla Akademien står musiken i fokus och vi förser varje studerande med unika förutsättningar för att bli en mångsidig musiker. Våra lärare har gedigen kompetens och stort engagemang och många av musiklärarna är yrkesverksamma både som professionella musiker och pedagoger. Studerande från Lilla Akademien har gått vidare till högskolor och universitet världen över och vidare ut i musiklivet. Vi möter dem idag som konsertmästare, stämledare eller tuttimusiker i flera av landets orkestrar, som solister på Operan, popsångare och jazzmusiker, kompositörer, dirigenter och lärare.

"Jag är övertygad om att Lilla Akademien blir en föregångare för både konstnärlig och akademisk briljans. Världen är i stort behov av ett sådant himmelrike där musik spelas för att den är älskad."
Arvo Pärt, kompositör

På Pre-College kommer du att

 • utvecklas i instrumentalspel, sång, komposition eller dirigering – du får 80 minuter enskild undervisning i ditt huvudinstrument och 30 minuter enskild undervisning i ditt biinstrument varje vecka
 • bredda din musikaliska repertoar
 • fördjupa dig inom klassiskt, folkmusik eller jazz
 • bli en del av Lilla Akademiens omfattande konsertverksamhet och få tillfällen till soloframträdanden såväl som orkester- och ensembleframträdanden
 • fördjupa dina musikteoretiska och musikvetenskapliga kunskaper
 • få spännande utmaningar för din personliga och konstnärliga utveckling
 • få en gedigen förberedelse inför musikhögskolans antagningsprov
 • utveckla ditt samarbete med andra musiker
 • delta i ett flertal mästarklasser med framstående musiker
 • studera i inspirerande miljö mitt i Stockholm.

Ansökan

Du kan söka till Pre-College efter fullgjord gymnasieutbildning. Du blir sedan kallad till ett antagningsprov. Du söker genom att skicka en personlig ansökan till Lilla Akademien. Ansök här.

Välkommen med din ansökan!